top of page

JOHN LAMB LASH:
EI HERRAN KUVAKSI

JLL-EHK-pohjaKUVA_edited.jpg
JLL-EHK-etupieni.jpg

John Lamb Lashin kerettiläisen elämäntyön pääteos, joka tiiviistää hänen vuosikymmenten tutkimustyönsä ja juutalaiskristillisen kritiikkinsä yksiin kansiin.

Tuleville mystikoille:
"Lapsi,
olet pudonnut maitoon."

"Ei Herran kuvaksi" kertoo, miten ihmiskunta hairahtui yhteisevoluutiostaan Äiti Maan kanssa, ja miten eurooppalaiset esi-isämme kokivat saman kohtalon, jonka levittivät myöhemmin eteenpäin joukkomurhaamalla alkuperäiskansoja kristinuskon nimissä. Heiltä katkaistiin ikiaikainen yhteys luontoon, Äiti Maahan ja mysteeriperinteeseen. Lähes koko ihmiskunta on kiskottu irti pakanajuuriltaan ja eksytetty pelastususkontojen harhaan, eli uskomaan ja luottamaan itsemme sijaan patriarkaalisiin auktoriteetteihin.
 

John Lamb Lash on perehtynyt laajalti historiantutkimukseen, Kuolleenmeren kääröihin ja Nag Hammadin koodekseihin sekä muihin gnostilaisiin kirjoituksiin. Lash on elvyttänyt gnostilaista kosmologiaa ja Sofia-myyttiä — kertomusta Äiti Maaksi inkarnoituneesta jumalattaresta. "Ei Herran kuvaksi" tarjoaa syvällisen katsauksen mm. esikristillisen Euroopan historiasta, shamanismista, mysteeriperinteestä, ekopsykologiasta, noetiikasta, Gaia-teoriasta ja ET/UFO-ilmiöstä.

Mutta ennen kaikkea kirja on kirjoitettu syvälle kunnioitukselle Äiti Maata ja koko luontoa kohtaan.


 

JLL-EHK-pohjaKUVA_edited.jpg

ISBN 978-952-69884-8-1

Pehmeäkantinen

447 sivua

Lash kykenee selittämään gnostilaisuuden ja pakanallisten mysteerikulttien mieltä uuvuttavia käsitteitä piristävällä selkeydellä sekä hätkähdyttävällä näkemyksellä.

LA Times Sunnuntailiitteen kirja-arvostelusta 3.12.2006

bottom of page